Naar inhoud

Onderzoek en services

WOPS - Onderzoek: De ABC van process dynamics @ Work

Het onderzoek van de Work and Organisation Psychology (WOPS) groep richt zich op de dynamiek van affectieve, gedragsmatige en cognitieve processen op het werk. Meer specifiek bestuderen we hoe werknemers reageren op dagelijkse gebeurtenissen op het werk, hoe deze reacties zich in de loop van de tijd manifesteren, hoe deze daaropvolgende reacties uitlokken en hoe werknemers van elkaar verschillen met betrekking tot deze processen. Het onderzoek van onze groep richt zich dus op het ontrafelen van de processen die de reacties van werknemers sturen.

Deze dynamische procesbenadering wordt toegepast op een aantal belangrijke inhoudelijke onderzoeksthema's. Centrale thema's binnen de WOPS-groep zijn psychologische contracten, motivatie, prestaties, werk-familie-interface, persoonlijkheid, politieke vaardigheden, talentmanagement, rechtvaardigheid van organisaties en leiderschap. Bovendien richten we ons niet alleen op traditionele maar ook op specifieke, niet-traditionele werkpopulaties zoals non-profitmedewerkers, vrijwilligers en high-potentials.

Services

De onderzoeksentiteit van de werk- en organisatiepsychologie biedt een breed scala van consultancydiensten aan profit- en non-profitorganisaties, gerelateerd aan Human Resource Management, Organisatieontwikkeling en Gedrag, en Personeelspsychologie.

In het verleden is extern advies gegeven over de volgende onderwerpen:

  • Social audits
  • Analyses of work motivation
  • Individual career development/counseling
  • Performance appraisal systems
  • Training assessment
     

Contact formulier

Mocht u gebruik willen maken van onze services, dan kunt u uw vraag en contact informatie hier ingeven. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen